Webnode was ooit een grote speler op de markt van gratis website makers. De website maker biedt momenteel 3 verschillende pakketten aan. Denk aan technische oplossingen voor een persoonlijke website, bedrijfswebsite of webshop. De prijzen van deze pakketten lopen sterk uiteen. Lees daarom deze review voordat je overweegt om een betaald pakket af te nemen!

Webnode is een internationale partij. Nederlandse bezoekers krijgen ondersteuning in het Nederlands. Dat is een pluspunt, maar niet een unique selling point. Andere website builders bieden dergelijke diensten aan.

Het maken van een website is in principe gratis. Je bent uiteraard altijd vrij om het uit te proberen. Goed om te weten: in het geval van een betaald pakket krijg je toegang tot meer website designs. Dat betekent heel simpel gezegd dat je toegang krijgt tot betere website templates. Het is echter jammer dat deze “betere’’ templates niet zijn inbegrepen bij een gratis website.

Wij hebben de drag & drop editor goed onder de loep genomen. Webnode was een lange tijd een toonaangevende website maker. Rond 2008 waren wij razend enthousiast. Maar, wij zijn echter van mening dat de website maker niet voldoet aan de standaarden van 2017. Dat heeft eigenlijk weinig te maken met de aangeboden functionaliteiten van Webnode, maar meer met de concurrerende website builders die op dit moment veel meer bieden.

In tegenstelling tot website builders als Wix en Jimdo hebben er weinig innovaties bij Jimdo plaatsgevonden. Dat merk je vooral in termen van gebruiksvriendelijkheid en output.

De nieuwe versie van de editor is niet gebruiksvriendelijk. De editor is misschien makkelijk te begrijpen. Maar, dat betekent niet dat je er een goede website mee kunt maken. Websitebezoekers hebben hoge verwachtingen. Dat kan Webnode helaas niet waar waarmaken. Waardoor het eerlijk gezegd af te raden is om een betaald pakket af te nemen.

Je mist vooral de mogelijkheid tot personalisatie van de website. Iets wat tegenwoordig behoorlijk belangrijk is. Je wilt uiteindelijk een fantastische indruk maken op jouw bezoekers, niet waar? Een goede website builder moet die mogelijkheid bieden. Ons advies is daarom probeer eens Wix of Jimdo.


Het beste alternatief voor Webnode

Alternatieve website builder

Probeer gratis eens JouwWeb of bekijk de JouwWeb review met handleiding voor meer informatie.

Andere website builders

Lees hier Webnode Ervaringen op BesteWebsiteBuilder.nl