Squarespace is een van de betere website makers. De online editor stelt jou in staat om zelf een gratis website te maken. Het is mooie aan Squarespace is dat je geen codetaal nodig hebt. Kenmerkend is de gebruiksvriendelijke drag & drop editor. Een manier waarop je op eenvoudige wijze elementen kunt slepen en neerzetten. Wat je ziet is uiteindelijk wat je krijgt. Je kunt er als complete beginner snel mee aan de slag. Lees onze Squarespace review verder om meer te weten te komen.

Het bedrijf achter Squarespace is opgericht in Amerika. De website builder is voornamelijk op Engelstalige klanten gericht. Dat betekent niet dat je geen Nederlandse website kunt maken. Maar, verwacht geen Nederlandse ondersteuning bij problemen. Dit is dan ook een groot nadeel ten opzichte van website builders als Wix, die dat wel aanbieden.

Het grootste voordeel wat Squarespace biedt is het aanbod aan professionele website templates. Een gebied waar vanaf het begin een grote focus op ligt. Hoe een website eruit ziet is uiteraard een belangrijk aspect. Let wel op: de thema’s zijn zeer afhankelijk van grote afbeeldingen. Indien je niet over afbeeldingen beschikt, dan kan het lastig zijn om er iets moois van te maken.

Alle Squarespace templates zijn responsive. Dat betekent dat de website op zowel een desktop computer als een smartphone goed zal werken.

De editor van Squarespace is simpel, maar zeer effectief. Tijdens onze testen duurde het ongeveer 45 minuten om een een fatsoenlijke website te maken. Stel dat je een blog wilt beginnen dan zijn er ook genoeg mogelijkheden. Denk aan onderwerp tags, categorieën, reacties onder de blogartikelen etc.

Squarespace biedt een fantastische website builder aan. De prijzen van een betaalde versie zijn echter aan de zeer hoge kant! Zo betaal je 11 euro per maand. Je krijgt daar alleen nog niet alle functionaliteiten voor terug. Je bent bijvoorbeeld beperkt tot 20 pagina’s met het “personal’’ pakket. Bij een business pakket valt die restrictie weg, maar dat kost ook wat. 


Beste alternatief voor Squarespace.

Alternatieve website builder

Probeer gratis eens JouwWeb of bekijk de JouwWeb review met handleiding voor meer informatie.

Andere website builders

Lees hier Squarespace ervaringen op BesteWebsiteBuilder.nl