In deze gids hebben we de 10 beste website bouwers van 2023 verzameld om je te helpen een weloverwogen keuze te maken.

De beste website builder van 2023 is: JouwWeb (voor de snelle beslissers)

Bekijk de video handleiding voor JouwWeb website voorbeelden:

Inhoudsopgave

 1. Introductie
 2. Wat is een website bouwer?
 3. Voordelen van een website bouwer
 4. Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een website bouwer
 5. Top 10 website bouwers
  1. JouwWeb
  2. Wix
  3. Weebly
  4. WordPress
  5. Shopify
  6. Webnode
  7. Jimdo
  8. Site123
  9. Strikingly
  10. Duda
 6. Conclusie
 7. Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Introductie

In het digitale tijdperk is een professionele website een onmisbaar onderdeel van een succesvol bedrijf. Of je nu een e-commerce winkel, blog of persoonlijke website wilt maken, het bouwen van een website kan een tijdrovende en ingewikkelde taak zijn. Website bouwers bieden echter een eenvoudige en effectieve manier om snel en gemakkelijk een professionele website te maken.

2. Wat is een website bouwer?

Een website bouwer is een online platform waarmee gebruikers eenvoudig en snel een website kunnen maken zonder dat er technische vaardigheden vereist zijn. Het is een eenvoudig te gebruiken tool waarmee je zonder kennis van programmeren of webdesign een aantrekkelijke en professionele website kunt bouwen. Met behulp van een website bouwer kun je je creativiteit de vrije loop laten en een op maat gemaakte website bouwen die past bij jouw specifieke behoeften.

3. Voordelen van een website bouwer

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van een website bouwer, waaronder:

 • Gebruiksvriendelijkheid: De meeste website bouwers zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen technische vaardigheden.
 • Snelheid: Een website bouwer kan je helpen om snel en efficiënt een website te bouwen, zonder dat je veel tijd hoeft te besteden aan het ontwerpen van een website vanaf nul.
 • Betaalbaarheid: Veel website bouwers bieden een scala aan abonnementen die passen bij verschillende budgetten.
 • Flexibiliteit: Website bouwers bieden tal van aanpassingsmogelijkheden en templates, zodat je de perfecte website kunt bouwen die past bij jouw behoeften.
 • Ondersteuning: De meeste website bouwers bieden uitstekende ondersteuning en begeleiding bij het bouwen van je website.

4. Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een website bouwer

Voordat je een website bouwer kiest, zijn er een aantal belangrijke overwegingen om rekening mee te houden. Enkele belangrijke factoren zijn onder meer:

 • Doel van de website: Wat is het doel van je website? Is het een e-commerce website, een blog, of een portfolio website? Elk type website vereist verschillende functies en tools.
 • Gebruiksgemak: Is de website bouwer gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners zonder technische vaardigheden? Is de interface intuïtief en gebruiksvriendelijk?
 • Aanpassingsmogelijkheden: Biedt de website bouwer voldoende aanpassingsmogelijkheden? Kun je templates wijzigen en aanpassen aan je specifieke behoeften? Kun je afbeeldingen en video’s gemakkelijk toevoegen en beheren?
 • Prijzen en abonnementen: Is de website bouwer betaalbaar en biedt het verschillende abonnementen die passen bij jouw budget en behoeften?
 • Klantenondersteuning: Biedt de website bouwer voldoende klantenondersteuning en hulp bij problemen?

Top 10 website bouwers

Hieronder vind je onze top 10 website bouwers voor 2023:

1. JouwWeb

JouwWeb is een zeer populaire website bouwer die tal van aanpassingsmogelijkheden biedt. Met JouwWeb kun je gemakkelijk een website bouwen met behulp van hun eenvoudige drag-and-drop interface. JouwWeb biedt ook een breed scala aan templates en abonnementen om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

2. Wix

Wix is een andere populaire website bouwer die bekend staat om zijn prachtige templates en aanpassingsmogelijkheden. Wix is vooral populair onder bloggers, fotografen en creatieve professionals vanwege de prachtige designs en het gebruiksgemak.

3. Weebly

Weebly is een gemakkelijk te gebruiken website bouwer die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Met Weebly kun je eenvoudig een website bouwen zonder dat er technische vaardigheden vereist zijn. Weebly biedt ook tal van aanpassingsmogelijkheden en een breed scala aan templates.

4. WordPress

WordPress is een van de populairste CMS’en ter wereld en biedt tal van aanpassingsmogelijkheden en functies. WordPress is geschikt voor zowel beginners als gevorderden en biedt duizenden plugins en thema’s om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

5. Shopify

Shopify is een e-commerce platform waarmee je eenvoudig een online winkel kunt bouwen. Shopify biedt tal van functies en aanpassingsmogelijkheden die speciaal zijn ontworpen voor e-commerce winkels.

6. Webnode

Webnode is een eenvoudig te gebruiken website bouwer die geschikt is voor beginners. Webnode biedt tal van aanpassingsmogelijkheden en templates om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

7. Jimdo

Jimdo is een gebruiksvriendelijke website bouwer die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden.

8. Site123

Site123 is een zeer gebruiksvriendelijke website bouwer die geschikt is voor beginners zonder technische vaardigheden. Met Site123 kun je eenvoudig en snel een website bouwen zonder gedoe.

9. Strikingly

Strikingly is een andere populaire website bouwer die geschikt is voor beginners en gevorderden. Strikingly biedt tal van aanpassingsmogelijkheden en templates om aan jouw specifieke behoeften te voldoen.

10. Duda

Duda is een krachtige website bouwer die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Duda biedt tal van functies en aanpassingsmogelijkheden, waaronder een krachtige e-commerce tool.

Onze conclusie

Er zijn tal van geweldige website bouwers op de markt die je kunnen helpen snel en eenvoudig een professionele website te bouwen. Door rekening te houden met belangrijke factoren zoals gebruiksgemak, aanpassingsmogelijkheden en klantenondersteuning, kun je de juiste website bouwer kiezen die past bij jouw specifieke behoeften.

Bij JouwWeb kan je eenvoudig een gratis website maken JouwWeb is ​​een geweldige tool voor beginners die nog nooit een website hebben gemaakt, maar er wel één snel willen hebben.

De 100% Nederlandse website builder biedt een intuïtieve editor voor slepen en neerzetten om je te helpen aan. Er zijn genoeg kant-en-klare designs om je op weg te helpen. Ten opzichte van andere website builders is JouwWeb het snelste om te begrijpen. Waardoor het absoluut één van onze favoriete website builders is.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste website bouwer voor beginners?

JouwWeb, Wix en Site123 zijn allemaal geweldige opties voor beginners vanwege hun gebruiksgemak en eenvoudige interface.

Kan ik mijn website bouwer later wijzigen?

Ja, je kunt altijd van website bouwer veranderen als je behoeften veranderen of als je een betere optie vindt.

Heb ik technische vaardigheden nodig om een website bouwer te gebruiken?

Nee, de meeste website bouwers zijn ontworpen om gemakkelijk te gebruiken te zijn zonder technische vaardigheden.

Zijn er gratis website bouwers beschikbaar?

Ja, er zijn tal van gratis website bouwers beschikbaar, hoewel ze vaak beperkte functies en aanpassingsmogelijkheden bieden.

Kan ik een e-commerce website bouwen met een website bouwer?

Ja, veel website bouwers, zoals Shopify en Duda, bieden speciale e-commerce functies en tools waarmee je een online winkel kunt bouwen.