Kan ik Wix voor e-commerce gebruiken?

Als je een online winkel wilt starten, is het belangrijk om de juiste e-commerce platform te kiezen. Met zoveel opties beschikbaar, kan het echter moeilijk zijn om te bepalen welke het beste past bij jouw behoeften. Een platform dat steeds meer in populariteit wint, is Wix. Maar Kan ik Wix voor e-commerce gebruiken? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld door mensen die op zoek zijn naar de beste oplossing voor hun online winkel. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de mogelijkheden van Wix voor e-commerce en of het geschikt is voor jouw bedrijf.

Wel of niet e-commerce geschikt?

Wix is oorspronkelijk opgericht als een platform voor het bouwen van websites. Het biedt echter ook verschillende tools en functies voor e-commerce. Hoewel het niet de eerste keuze is voor veel bedrijven, kan Wix een goede optie zijn voor kleine bedrijven en beginnende ondernemers die geen technische achtergrond hebben en een eenvoudig te gebruiken platform nodig hebben.

Voordelen van het gebruik van Wix voor e-commerce:

 • Eenvoudig te gebruiken: Wix is een gebruiksvriendelijk platform dat zelfs beginners in staat stelt om gemakkelijk een website en online winkel te maken. De interface is intuïtief en de drag-and-drop-editor maakt het gemakkelijk om pagina’s te maken en aan te passen.
 • Templates: Wix biedt een breed scala aan professionele en aantrekkelijke templates voor e-commerce websites. Met een breed scala aan ontwerpen en stijlen kun je een website maken die past bij jouw merk en jouw producten.
 • Integraties: Wix ondersteunt verschillende integraties van derden, zoals betaalprocessors, marketingtools, boekhoudsoftware en meer. Dit stelt je in staat om jouw e-commerce winkel aan te passen en te verbeteren met de tools die je nodig hebt.
 • Mobielvriendelijk: Met het groeiende aantal mobiele gebruikers is het essentieel dat jouw website mobielvriendelijk is. Gelukkig biedt Wix mobielvriendelijke templates die jouw website er goed uit laten zien op elk apparaat.
 • Betalingsopties: Wix biedt verschillende betalingsopties, waaronder PayPal, creditcards en meer. Dit geeft jouw klanten meer opties om te betalen voor hun aankopen.
 • SEO-vriendelijk: Wix biedt verschillende SEO-tools om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines. Dit helpt jouw website beter zichtbaar te maken in zoekresultaten en meer verkeer naar jouw winkel te brengen.
 • Veiligheid: Wix biedt een SSL-certificaat (Secure Sockets Layer) voor alle websites, waardoor jouw website veilig en beschermd is voor transacties en gevoelige informatie.
 • Goedkoop: Wix biedt verschillende betaalbare abonnementen voor e-commerce, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor kleine bedrijven met een beperkt budget.

Nadelen van het gebruik van Wix voor e-commerce:

 • Beperkte functies: Hoewel Wix verschillende functies biedt voor e-commerce, zijn deze beperkt in vergelijking met andere e-commerceplatforms. Dit kan een probleem zijn als je van plan bent om jouw online winkel uit te breiden en meer geavanceerde functies nodig heeft.
 • Minder flexibiliteit: Omdat Wix een drag-and-drop-editor heeft, kan het minder flexibel zijn als je op zoek bent naar meer maatwerk opties voor jouw website.
 • Beperkt aanpasbaar: Hoewel Wix verschillende aanpasbare templates biedt, kan het beperkt zijn als je jouw website volledig wilt aanpassen. Dit kan een probleem zijn als je een uniek merk of producten heeft.
 • Geen native multi-language ondersteuning: Momenteel ondersteunt Wix geen native multi-language ondersteuning. Dit kan een probleem zijn als je jouw e-commerce winkel in verschillende talen wilt aanbieden.

Hoe je Wix kunt gebruiken voor e-commerce?

Als je besluit om Wix te gebruiken voor uw e-commerce winkel, zijn hier enkele stappen die je kunt volgen om aan de slag te gaan:

 1. Maak een account aan op Wix.com.
 2. Kies een template die past bij jouw merk en producten.
 3. Pas jouw template aan met uw eigen afbeeldingen, tekst en branding.
 4. Voeg e-commercefunctionaliteit toe aan uw website, zoals een winkelwagentje en betalingsgateway.
 5. Pas jouw productpagina’s en checkout-pagina’s aan met jouw eigen ontwerp en branding.
 6. Test jouw website om er zeker van te zijn dat alles correct werkt.

Veelgestelde vragen

Kan ik Wix gratis gebruiken voor e-commerce?

Hoewel Wix een gratis plan biedt, is dit beperkt als het gaat om e-commerce. Om e-commerce functionaliteit toe te voegen, moet je je abonneren op een betaald abonnement.

Kan ik een domeinnaam kopen via Wix?

Ja, je kunt een domeinnaam kopen via Wix of een bestaande domeinnaam overdragen naar Wix.

Biedt Wix klantenondersteuning voor e-commerce?

Ja, Wix biedt klantenondersteuning voor e-commerce via e-mail en telefoon.

Conclusie: Kan ik Wix voor e-commerce gebruiken?

Het antwoord is ja, maar het hangt af van jouw specifieke behoeften en vereisten. Wix biedt verschillende voordelen voor e-commerce, waaronder gebruiksvriendelijkheid, templates, integraties en mobielvriendelijkheid. Het is echter beperkt in vergelijking met andere e-commerceplatforms, dus het kan niet de beste keuze zijn voor grotere bedrijven of diegenen die meer geavanceerde functies nodig hebben. Als je echter een klein bedrijf hebt met een beperkt budget en geen technische achtergrond, kan Wix een goede optie zijn om te overwegen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *